2020!

Deel met je vrienden:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Door taal scheppen we betekenis. We zijn zelf verantwoordelijk voor het invullen van wie we zijn en waarvoor we staan. Ieder mens maakt eigen denkkaders, uiteindelijk maak je je los van je eigen geschiedenis. En van de fouten uit je verleden. Het begint vandaag opnieuw. Nu is wat telt. En wie je kan worden. Je bezit op ieder moment van je leven de mogelijkheid om je eigen verhaal volledig te herschrijven, zonder dat je bepaald moet worden door wat voordien was. Zelfs door wat in 2019 nog zo waar leek…
Mislukken is soms nodig. Om eruit te leren er iets beter van te maken. Maar uiteindelijk laat je los. Omdat je er niet in kan blijven steken. Want daar zou je de rest van je leven ook gelijk mee kunnen vergallen.
In deze eerste blog van 2020 wil ik een ode brengen aan onze goede voornemens. Misschien moet er een streep gezet worden onder bepaalde dingen. Omdat we ons niet moeten laten bepalen door oude wonden en problemen. Dit is de eerste dag van de rest van je leven!
Ik geloof in de vrije wil. Ook al zou die misschien niet zo krachtig bestaan als soms aangenomen wordt en zijn er ook altijd onvoorziene factoren van buitenaf. Maar ik heb gelezen dat mensen die in de vrije wil geloven gelukkiger zijn. Dat ze meer uit zichzelf halen. Net omdat ze volharden dat het kan! Voeg daar nog wat discipline aan toe en jij kan niet meer stuk in het nieuwe jaar! Veel succes!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
0
0
Jouw literatuur