Poëzie: pleister op het hart van enkelingen

Deel met je vrienden:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Poëzie, gedichten, niet iedereen laat zich erdoor bekoren. In vergelijking met proza hebben ze een kleiner publiek, dat is ontegenzeglijk. Toch dient het eens vermeld: in heel korte stukjes tekst kan een gedicht meer zeggen soms dan een kolos van een roman. Het is dankzij de beknoptheid van de tekstjes en door de originaliteit van de woorden, waardoor je kan denken: die combinatie van gedachten had ik niet zien aankomen! Dat raakt toch!

Degenen die van poëzie houden, daarvoor zal wel de Bijbelse uitdrukking gelden: Velen zijn geroepen, slechts weinigen uitverkoren. Volgens mij is er een speciale ingesteldheid nodig om dat te kunnen waarderen, een gevoeligheid voor schoonheid en een geduldige aard, omdat in veel gedichten de boodschap zich soms net dat beetje schuilhoudt, er dient wat verder gekeken te worden dan alleen aan de oppervlakte. En dat is inderdaad niet voor allen weg gelegd, zeker niet in een tijdperk waarin alles snel en hapklaar moet worden genoten, en de meeste mensen te veel stress ervaren om rustig genoeg te zijn en gedichten te lezen.

Voor al wie wel het geduld en vooral de zin heeft om enkele pareltjes te ontdekken, op YouTube en Facebook vind je zeker prachtige poëzie.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
0
0
Jouw literatuur